REDISTRIBUIREA ANL-URILOR CONTINUĂ POTRIVIT LISTEI DE PRIORITĂȚI

REDISTRIBUIREA ANL-URILOR CONTINUĂ POTRIVIT LISTEI DE PRIORITĂȚI

Potrivit listei de priorități aprobată în anul 2014 de către Consiliul Local, din cei peste 400 de solicitanți aflați în așteptare, la acea vreme, doar primii 120 au fost fericitii beneficiari ai unei locuințe.

Conform legii, cei care au rămas în continuare pe listă, în ordinea numărului de priorități și în funcție de locuințele predate sau evacuate au intrat în posesia unor locuințe.

La fel s-a întâmplat și cu Urucu Georgeta Alexandra, o tânără giurgiuveancă, aflată la poziția 329 din lista de priorități, intrând în data de 9 august în posesia cheii, dar și a garsonierei situată în șoseaua Portului.

În prezent, 89 de solicitanți se află în continuare pe lista de așteptare pentru o locuință ANL. Tinerii care vor să depună cerere pentru a beneficia de o locuință socială sau ANL se pot adresa Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Giurgiu.

Condițiile principale de eligibilitate pentru a intra în posesia unei locuințe ANL sunt următoarele:

– solicitantul trebuie să aibă vârsta de maxim 35 de ani în momentul depunerii cererii;
– titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membri ai familiei acestuia – soţ, soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia – trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau unităţii în care îşi desfăşoară activitatea;
-solicitantul trebuie să facă dovada că are un loc de muncă în municipiul Giurgiu, precum și adresa de domiciliu.
În momentul în care solicitantul depune cererea pentru o locuință ANL, un reprezentant al Direcției Patrimoniu îi va pune la dispoziție lista cu toate documentele necesare întrunirii punctajului care se face în baza următoarelor criterii: situaţia locativă actuală, starea civilă actuală, starea de sănătate actuală, vechimea cererii solicitantului, nivelul de studii şi/sau pregătire profesională, situaţii locative sau sociale deosebite.

Important de reținut este că solicitantul trebuie să aibă domiciliul în Giurgiu și nu trebuie să fi avut sau să aibă o locuință.

Ultima modificare: 10.08.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul VERNISAJUL EXPOZIȚIEI ”DIALOG ÎNTRE ACUARELĂ ȘI PICTURA ÎN ULEI” SEMNATĂ MAURI VIRTANEN

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.